3 x best-of Scheldeland

Door Mireille Colson op 27 maart 2023

Van de schitterende Scheldebocht in Sint-Amands tot de Abdij van Bornem. Van Brik Boom tot Fort Liezele. Van De Schorre tot Kasteel de Marnix de Saint-Aldegonde.

Scheldelandtoppers, het rustgevende landschap en de rivieren die al dat fraais verbinden: je ontdekt het op de Scheldekastelenroute, Baksteenroute en Van Sluis naar Sluis route.

De drie nieuwe thematische fietsroutes - een realisatie van Toerisme Provincie Antwerpen en Toerisme Scheldeland - vertellen de boeiendste Scheldelandverhalen.

Dit is hét moment voor een trip naar Scheldeland. De regio charmeert met een mix van natuur, cultuur en erfgoed langs de meanderende rivieren. Bovendien breidden publiekstrekkers zoals het Kasteel van Bornem, Brik Boom en Fort Liezele hun bezoekersaanbod uit.

Scheldeland verken je bij voorkeur ‘slow’, met de drie gloednieuwe thematische fietsroutes.

100% Scheldeland

Een sterk, profilerend en aantrekkelijk aanbod: dat was het doel van de update van de fietsroutes in (Antwerps) Scheldeland door Toerisme Provincie Antwerpen en Toerisme Scheldeland. Uiteraard in samenwerking met de lokale partners Toerisme Rupelstreek, Toerisme Klein-Brabant – Scheldeland en de gemeente Willebroek.

Gedeputeerde voor toerisme Mireille Colson: “De finale selectie vertaalt perfect de verhaallijnen van Scheldeland. Zoals de beleving van de ‘blauwgroene’ natuur, de authentieke streekcultuur en bovenal de rivieren, de levensaders van de regio. Resultaat van deze vernieuwing? Drie themalussen langs het fietsknooppuntennetwerk waarbij je het DNA van Scheldeland volop proeft. En onderweg optimaal geniet van het Scheldelandeffect: pure verademing.”

Toptrio

Eén machtige rivier, twee indrukwekkende kastelen en een snoer van sfeervolle dorpjes vormen de blikvangers op de Scheldekastelenroute (59 km).

Van bescheiden arbeidershuisjes tot Tomorrowlandpodium: overal in de Rupelstreek bots je op sporen van de baksteenindustrie. De Baksteenroute (39 km) combineert verrassende sites en fascinerende verhalen. Tip: maak een extra ommetje richting Willebroek langs o.a. het Blaasveldbroek.

De Van Sluis naar Sluis route (46 km) verbindt bekende en minder bekende aanraders, waaronder de forten in Liezele en Breendonk, het Noordelijk Eiland en het stiltegebied in Hingene (inclusief hangmatten!).

Prominent aanwezig op de drie routes: de waterrijke natuur, de veerdiensten en de comfortabele en autovrije dijkwegen.

Zin in een XL Scheldelandtrip? De drie routes sluiten naadloos op elkaar aan…

 

De gratis flyers van de Scheldekastelenroute, Baksteenroute en Van Sluis naar Sluis route liggen voor je klaar in de toeristische infokantoren in Scheldeland.

Meer info en downloads (kaart, knooppuntenstrookje of gpx-coördinaten) op Scheldeland.be.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is