De opening van de nieuwe parking in De Averegten luidt meteen het evenementenseizoen in

Door Mireille Colson op 24 april 2023

Sinds enkele jaren ondergaat De Averegten een facelift met de bouw van een onthaalcentrum, de vernieuwing van de speeltuin en taverne Boshuis en de renovatie van de boerderij en plantentuin. In 2022 werd achter het onthaalcentrum een werkloods ingeplant en vandaag vond de opening van de langverwachte parking plaats voor het onthaalgebouw. Een flinke stap voorwaarts voor de talrijke bezoekers en meteen het startschot van het uitgebreide evenementenseizoen!

In 2017 opende het nieuwe onthaalcentrum aan de Boonmarkt zijn deuren. Het was van in het begin duidelijk dat er dichtbij het gebouw nood was aan een verharde parking, met plaats voor bussen, parkeerplaatsen voor personen met een beperking en een degelijke fietsenstalling.

Voorziene accommodatie:

een 100-tal plekken om fietsen op slot te kunnen stallen
een overdekte berging met oplaadpunten voor 20 fietsen
3 parkeerplaatsen voor autocars
13 autoparkeerplaatsen voor mensen met een beperking
2 camperplaatsen
voorzieningen om 41 parkeerplaatsen van een laadpaal te kunnen voorzien

Streekeigen beplanting

Op de nieuwe parking en de aanpalende zones worden vierenveertig nieuwe inheemse bomen aangeplant, o.a. esdoorn, berk, haagbeuk, inlandse eik, linde en olm. Er werd gekozen voor exemplaren van minimaal vier meter hoogte om zo meteen volume te creëren. Hiernaast worden zo’n 7.000 stuks struiken en bosgoedaanplantingen en 2.500 stuks tapijtbeplanting voorzien. Dit geeft de nieuwe parking direct een fris en groen uitzicht.

Ook voor de verharding is gekozen voor milieuvriendelijke alternatieven die perfect in de omgeving integreren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is