Green Flag Award voor 6 provinciale domeinen

Door Mireille Colson op 27 september 2022

De Provinciale Groendomeinen Vrieselhof in Ranst, de Kesselse Heide in Nijlen, Rivierenhof in Deurne, De Averegten in Heist-op-den-Berg, Prinsenpark in Retie, en Vrijbroekpark in Mechelen halen in 2022 een Green Flag binnen! 

In het mooie park Vordenstein in Schoten kondigde de organisatie Good Planet vanochtend aan welke parken in de Provincie Antwerpen laureaat zijn van de Green Flag Award 2022. Om en bij de 2000 parken en domeinen wereldwijd mogen de Green Flag uithangen. Daarbij zitten dus 8 parken in onze provincie, met naast de zes genoemde Provinciale groendomeinen ook Park Vordenstein en het Nachtegalenpark in Antwerpen. 

Kwaliteitslabel Green Flag

Jaarlijks beoordelen juryleden uit binnen- en buitenland het beheerplan van de groene ruimten die zich kandidaat stellen. Tijdens het bezoek aan de parken en groendomeinen let de jury vervolgens niet enkel op de inspanningen die zij leveren op het vlak van biodiversiteit of groenbeheer … Ook signalisatie, toegankelijkheid, netheid, veiligheid en zelfs betrokkenheid van de gemeenschap zijn belangrijke graadmeters om deze award te krijgen.

Gedeputeerde voor recreatie -en groendomeinen van de Provincie Antwerpen, Mireille Colson, zegt daarover: “We zijn erg blij met een kwaliteitslabel als de Green Flag Award. Het is voor ons een extra indicatie dat we goed bezig zijn met onze domeinen, en het is een waardering voor al onze collega’s en de talrijke vrijwilligers die zich hier dagelijks voor inzetten. Niet alleen de winnaars, maar al onze Provinciale Groen- en Recreatiedomeinen zijn belangrijk in hun regio, in onze provincie en voor de maatschappij in haar geheel. We blijven inzetten op toegankelijk groen zodat alle doelgroepen kunnen leren over natuur en kunnen komen sporten en genieten van quality time in goed beheerde gebieden."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is