Hamamelisfeesten betoveren in Arboretum Kalmthout

Door Mireille Colson op 18 januari 2023

Elke winter toveren honderden Hamamelis-struiken de tuin om tot een zee van geel, oranje en rood. Hun bloempjes op kale takken zorgen niet alleen voor een spectaculair visueel effect, ze verspreiden ook een overweldigend, zoet parfum doorheen de tuin. Geen betere redenen dus voor een bezoek aan een écht Hamamelisfeest (t.e.m. 26 febr 2023)

 

Bovendien riep de Royal Horticultural Society (RHS) voor het tweede opeenvolgende jaar Arboretum Kalmthout uit tot RHS Partner Garden of the Year 2022. In de buitenlandse categorie kwam het provinciaal groendomein als finalist ‘Feel Good Garden’ uit de bus.

Arboretum Kalmthout is al meer dan twintig jaar trotse Partner Garden van de Royal Horticultural Society, een van de meest invloedrijke Britse organisaties wanneer het gaat over tuinen en tuinieren. De RHS communiceert niet alleen grondig over tuinieren, het beheert ook vijf eigen tuinen in het Verenigd

Koninkrijk (Harlow Carr, Wisley, Hyde Hall, Rosemoor en Bridgewater). Daarenboven werkt de organisatie samen met meer dan tweehonderd tuinen in het Verenigd Koninkrijk en ver daarbuiten onder de noemer RHS Partner Gardens. 

 

Twee goede redenen om nu het arboretum te bezoeken!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is