Het Rivierenhof in Deurne introduceert rookvrije zones

Door Mireille Colson op 31 mei 2022

In het Provinciaal Groendomein Rivierenhof in Deurne zijn vanaf vandaag een aantal zones rookvrij gemaakt. In de sport- en speelzones, de collectietuinen, de verkeerstuin, zones binnen het OLT Rivierenhof en de boszones mag je voortaan niet meer roken. De provincie Antwerpen wil met de nieuwe sensibilisatiecampagne sigarettenrook en tabak zoveel mogelijk uit de buurt van kinderen houden en het Rivierenhof beschermen tegen natuurvervuiling en brandgevaar.

Vandaag, op de Wereld Anti-Tabaksdag werd in het Rivierenhof het charter ‘Generatie rookvrij’ ondertekend door gedeputeerde Mireille Colson, vertegenwoordigers van de sportclubs en concessionarissen van het Rivierenhof. Hiermee wordt de inzet getoond voor het beschermen van kinderen en jongeren tegen de verleiding om te beginnen met roken. “We willen het roken ontmoedigen. Want zien roken, doet roken en we willen dat kopieergedrag vermijden. Daarom vragen we rokers om in de buurt van kinderen niet meer te roken”, vertelt Mireille Colson, gedeputeerde voor de groendomeinen.

In #onzenhof is rookvrij kinderspel

Er hangen verbodsiconen en fotoborden met positieve slogans in het park ter herinnering voor de bezoekers. Op de website van het Rivierenhof en aan het infopunt domeinwacht is een plan te raadplegen waarop de rookvrije zones staan aangegeven.

Wie rookt zal aangemaand worden om dat niet te doen en krijgt een zak-asbakje om de peuk in te doen. “Peuken die op de grond worden gegooid kunnen niet alleen worden opgeraapt door kinderen, ze brengen ook een gevaar mee voor onze natuur. Achtergelaten sigarettenpeuken zorgen voor brandgevaar. Hiernaast zorgen de schadelijke stoffen in sigarettenfilters ervoor dat planten minder goed groeien en dat er microplastics in de magen van dieren en in het water terecht komen”, vertelt Peter Verdyck, directeur van Provinciaal Groendomein Rivierenhof.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is