De Lilse Bergen in een nieuw jasje

Door Mireille Colson op 10 mei 2022

Met een nieuwe huisstijl, nieuwe website, nieuw logo en nieuwe naTUURtoren is De Lilse Bergen helemaal klaar voor het nieuwe toeristische seizoen

Provinciaal Recreatiedomein De Lilse Bergen duikt het recreatieseizoen in met een nieuwe huisstijl, nieuw logo én nieuwe website. Die werden woensdag 4 mei feestelijk openbaar gemaakt. Daarnaast zijn er heel wat vernieuwingen in het domein zelf. Dé eyecatcher, een nieuwe naTUURtoren, werd ingespeeld en goedgekeurd door een groep enthousiaste kinderen. 

Het beheer van De Lilse Bergen valt sinds 1 januari 2021 onder de koepel van de provincie Antwerpen. Gemeente Lille blijft wel betrokken als partner. Het domein is dus officieel een provinciaal recreatiedomein en daar hoort een nieuw jasje bij! De Lilse Bergen kreeg een nieuwe huisstijl, met nieuw logo én een nieuwe website. Daarnaast is er heel wat geïnvesteerd in het domein met de nieuwe naTUURtoren als belangrijkste eyecatcher. In het bijzijn van Mireille Colson, gedeputeerde voor recreatiedomeinen, en Marleen Peeters, burgemeester van Lille, werden op woensdag 4 mei de vernieuwingen getoond en toegelicht.

De Lilse Bergen investeerde in nieuw sportmateriaal en voert het elektronische betalen op alle verkooppunten in het domein in. Dit seizoen is er een extra speelbos voorzien en is een groot gedeelte van de speeltuin grondig aangepakt. De bestaande torens met glijbanen werden afgebroken en werden vervangen door de naTUURtoren. Deze eye-catcher bestaat uit 3 torens die met elkaar verbonden zijn door verschillende klim- en klauterparcours. Een meer dan 10 meter hoge toren, boomstammentrap, schuine klimwand, spreekbuizen, schots en scheef klimnet, chillhoekjes, naTUURkijkers met opdrachten, klimnettenbrug, … zorgen voor spannende uitdagingen.

Gedeputeerde bevoegd voor groen- en recreatiedomeinen Mireille Colson is opgetogen met de vernieuwingen: “De provincie wil met haar groen- en recreatiedomeinen kwaliteitsvolle, betaalbare en duurzame vrije tijd aanbieden, dichtbij huis. Met De Lilse Bergen hebben we er een prachtig domein bij om te wandelen, zwemmen, spelen en sporten. Of om heerlijk te ontspannen tijdens een unieke overnachting. Met de nodige investeringen, een educatief vernieuwde speeltuin en een nieuw huisstijl inclusief website is De Lilse Bergen klaar om dit seizoen weer heel wat bezoekers te ontvangen.”

Nieuw logo

Het nieuwe logo is een tweekleurige, glooiende vorm met in het midden de naam ‘De Lilse Bergen’. Het bovenste groene deel staat voor de groene omgeving en het blauwe deel symboliseert de speel- en zwemvijver waarvoor het domein bekend is. De eekhoorn is dan weer een knipoog naar het verleden van het domein en de mascotte van De Lilse Bergen.

De bijhorende nieuwe huisstijl wordt stelselmatig ingevoerd en is intussen in de vernieuwde signalisatie al goed zichtbaar. Ook de website van De Lilse Bergen was aan een update toe. Op de frisse website in de nieuwe huisstijlkleuren vind je alle info terug over de recreatie, speeltuinen, activiteiten en kampeermogelijkheden.

“De Lilse Bergen ligt de gemeente Lille nauw aan het hart. We zijn dan ook heel tevreden dat er blijvend geïnvesteerd wordt in het domein zodat het domein up to date blijft en de toekomst verzekerd is. Met de nieuwe huisstijl en website zorgen we er voor dat het aanbod van De Lilse Bergen op een frisse, aantrekkelijke en moderne manier bekend gemaakt wordt. Het is bovendien fijn om te zien hoe er in het logo van De Lilse Bergen verwezen wordt naar de mooie groene omgeving van de gemeente Lille waarbinnen het domein ligt“, reageert ook burgemeester van Lille Marleen Peeters enthousiast. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is