Doorkijkhaag in Arboretum na 150 jaar in ere hersteld

Door Mireille Colson op 11 september 2022

150 jaar doorkijkhaag 

Charles Van Geert, kweker van bijzondere bomen, plantte in 1872 als een prestigieus visitekaartje voor zijn bedrijf een doorkijkhaag naast het historische Vangeertenhof van het provinciaal groendomein Arboretum Kalmthout. Jarenlang bepaalde deze doorkijkhaag aan weerszijden van Van Geerts boomkwekerij, het straatbeeld aan het station van Calmpthout.

Beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog

Na beschadigingen tijdens de Tweede Wereldoorlog verdween de haag, maar 150 jaar na de eerste aanplantingen groeit er nu opnieuw een volwaardige doorkijkhaag in het arboretum. Naar aanleiding hiervan kunnen de bezoekers van Arboretum Kalmthout het hele verhaal erachter ontdekken - en dat mag men letterlijk nemen - in een kleine maar intrigerende buitententoonstelling.

De tentoonstelling '150 jaar doorkijkhaag' loopt van 11 september 2022 tot en met 8 januari 2023, en is toegankelijk voor de bezoekers van Arboretum Kalmthout.

Openmonumentendag

Gelijktijdig met de Open Monumentendag van 11 september krijgen de eerste 250 bezoekers die dag een gratis postkaartenreeks met historische foto's van de 19de-eeuwse kwekerij waaruit Arboretum Kalmthout gegroeid is.

 

Toekomstige activiteiten in Arboretum Kalmthout

- 2 oktober 2022 : Plantendag

- kerstvakantie : Avocado/Design voor zaad (Van Geertenhof)

- kerstvakantie : Winterspeurtocht

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is