Schorremorrie wordt onderdeel van Theater aan Twater

Tijdens Schorremorrie wordt al 17 (!) jaar lang een deel van De Schorre in Boom omgetoverd tot een heus openlucht speelparadijs met wel 30 activiteiten en verscheidene workshops voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Dat is op 1 dag goed voor zo'n 5.000 enthousiaste kinderen. Door de verhuis van het internationale Theater aan Twater naar De Schorre gaan de twee festivals nu samenwerken en kan de Schorre opnieuw   polyvalent ingezet worden.

Denk dus aan springkastelen, trampolines, XL-games, een ritje op de zweefmolen, circusinitatie , creatieve workshops en nog veel meer. Zelfs voor de allerkleinsten is er voldoende animatie voorzien. En er valt wel wat te snoepen, maar er is ook veel gezond eten en drinken. Schorremorrie is een echt kinderparadijs. En dat wordt het meer dan ooit door de samenwerking/samensmelting met Theater aan Twater dat nu ook naar De Schorre komt. Dat zorgt er voor dat er speciale wandelende animatie komt, leuke kindervoorstellingen geboekt worden, je kan komen 'shaken' op je eerste (silent) disco en op zondag naar Camille en de Ketnetband kan.

Samenwerking tussen verschillende besturen

Bovendien vindt dankzij de unieke samenwerking tussen het provinciebestuur, het lokaal bestuur, Theater aan Twater én de Gezinsbond Schorremorrie voortaan twee dagen plaats: op zaterdag 21 en zondag 22 mei dus, telkens van 13 uur tot 20 uur. Wie wil kan zelfs op De Schorre overnachten, iets wat maar 1 weekend per jaar kan dus. Kortom: dubbel zo veel plezier dan vroeger. Als dat geen reden tot een feestje is.

Theater aan't water is een festival voor jong en oud, letterlijk van 3 tot 99 jaar: meer dan 150 voorstellingen worden in die zin geprogrammeerd. Maar dankzij de samenwerking tussen schorriemorrie en theater aan't water breidt het vroegere kinderdorp van Theater aan Twater ineens uit van zo'n 200 vierkante meter naar zo'n 5.000 vierkante meter.

Minstens even belangrijk is dat de ploeg achter Schorremorrie 18 jaar knowhow rond dit kinderfestival en events in het algemeen meebrengt.  Een stap dus zeker naar verdere professionalisering van de organisatie vzw Kaaimannen.